Primăvara, în luna florilor, toți bistrițenii, dar și locuitorii altor județe din țară sunt invitați să își manifeste pasiunea pentru mișcare în aer liber și să simtă atmosfera energizantă a competiției la cea de a XII-a ediție a evenimentului „Gabriela Szabo RUNFEST”. Pe 6 mai 2017, Bistrița va fi animată de sute de voci de sportivi amatori, dar și de susținătorii lor, care vor lua startul în cadrul evenimentului de alergare cu tradiție la care le va fi alături și îi va susține Gabriela Szabo, campioană olimpică și mondială în atletism.

   Sunt așteptați să dea curs invitației 1.000 de concurenți, din mai multe orașe din țară, la „Gabriela Szabo RUNFEST” participarea fiind gratuită cu scopul de a le oferi tuturor tinerilor oportunitatea de a se bucura de alergare și de spiritul competițional, dar și de a-și testa abilitățile. Startul se va da pe 6 mai 2017, din centrul orașului Bistrița, din fața sediului Primăriei și în apropierea statuii lui Andrei Mureșanu. Aici este amenajată zona de Start/Finish în care se vor desfășura toate activitățile legate de competiție. Cea de a XII-a ediție a concursului este organizată de Primăria Municipiului Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu partenerii tehnici Fundația PROAM Events și MPG – agenție de marketing specializată în crearea și implementarea de evenimente sportive pentru amatori, în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Bistrița-Năsăud.

   Evenimentul este dedicat tuturor amatorilor de mișcare, indiferent de abilități, iar  participanții vor fi întâmpinați de campioana olimpică și mondială Gabriela Szabo, ambasadorul RUNFEST, care va alerga alături de aceștia.

   „Pe 6 mai, orașul Bistrița va fi animat de energia tinerilor, de spiritul sportiv și de dorința de competiție. Lansez invitația tuturor de a participa la acest eveniment, atât bistrițenilor, cât și locuitorilor altor județe, copiilor, adolescenților, părinților și bunicilor. Fie că se aliniază la Start și aleg să își testeze abilitățile în curse, fie că vin să susțină concurenții, îi așteptăm să se bucure de această atmosferă frumoasă și să ne arate că iubesc viața activă. Este o oportunitate de a face mișcare, de a simți emoția competiției, de a avea satisfacția trecerii liniei de Finish, de a zâmbi larg de pe podium, iar de toate acestea îmi doresc să aibă parte cât mai mulți tineri din țara noastră. Îmi doresc să conștientizeze de la vârste fragede cât este de important să fii activ, să te menții sănătos, să ai o educație bună, astfel încât să te poți bucura din plin de toate momentele și sansele vieții, inclusiv de o carieră de campion, dacă aceasta reprezintă un vis. Voi fi la Start să le ofer încurajări, să le împărtășesc din experiența mea, să le arăt că pasiunea pentru alergare poate ajunge la cote înalte atât timp cât îți dorești din toată ființa și lupți pentru scopul tău”, a declarat Gabriela Szabo.

   Cursele sunt accesibile tuturor începând cu vârsta de 10 ani și se vor desfășura pe un traseu care este desenat prin inima orașului. Concurenții vor avea ocazia să descopere și să admire câteva puncte de atracție, printre care amintim clădiri importante din istoria și viața culturală și socială a localității Bistrița: Biserica Evanghelică, cel mai reprezentativ monument de arhitectură de la începutul Renașterii, având cel mai înalt turn de piatră din Transilvania; Sugălete, un complex din 13 clădiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice construcții renascentiste din Transilvania; Casa Argintarului, construită spre jumătatea secolului XVI, ce poartă însemnele breslei aurarilor.

   „Gabriela Szabo este un brand atât pentru județul Bistrița-Năsăud cât și pentru România. Eu cred că un semn al unei societăți valoroase este nivelul ei de sănătate, iar pentru crearea unei tendințe în acest sens avem nevoie de modele. Gabriela Szabo este pentru mine un model de urmat și cred că promovarea personalității ei în rândurile tinerilor este o șansă prin care putem construi România de maine”, a spus Emil-Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

    „Este onorant pentru noi să fim partenerii crosului <<Gabriela Szabo RUNFEST>>. Este poate cel mai potrivit mod de a ne manifesta susținerea față de mișcarea sportivă, de a încuraja un mod de viață sănătos, dar și de a aduce un omagiu marii noastre campioane. Faptul că de la ideea de acum 12 ani am ajuns la o competiție care reprezintă un reper în calendarul sportiv național, este cea mai bună dovadă că acest demers a fost unul inspirat iar implicarea marii noastre campioane Gabriela Szabo a făcut ca evenimentul să fie așteptat nu doar de bistrițeni ci și de iubitori ai sportului din întreaga Românie. Ne bucură faptul că acest eveniment face din Bistrița locul unde își dau întâlnire sportivi din toată țara, că orașul unde și-a început activitatea Gabriela Szabo este, pentru o zi, capitala atletismului românesc”, a afirmat Ovidiu Teodor Crețu, primarul Municipiului Bistrița.

   În cadrul celei de a XII-a ediții a competiției „Gabriela Szabo RUNFEST” participanții au la dispoziție 12 curse, acestea fiind structurate pe categorii de vârstă, gen și abilități. Traseul este construit sub forma unei bucle de 2 kilometri, ce va fi parcurs o dată sau de mai multe ori, în funcție de cursa aleasă. Amatorii de sport cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani vor parcurge în alergare o singură dată distanța de 2 kilometri, iar cei care au peste 16 ani au la dispoziție cursa de 4 kilometri și vor avea de efectuat două ture a câte 2 kilometri. Cei mai antrenați și care au împlinit 18 ani se pot înscrie la cea mai lungă distanță, de 10 kilometri, și vor alerga 5 ture. Această ultimă cursă a fost crescută în lungime cu 2 kilometri față de ediția anterioară pentru a oferi o nouă provocare concurenților.

   „La ultimele ediții ale acestui eveniment organizat sub numele de <<Gabriela Szabo RUNFEST>>, pe care l-am integrat într-o platformă modernă de competiții de alergare urbană sau în natură ce atrag mii de participanți anual, am dorit să oferim bistrițenilor un concurs la un standard de organizare ridicat, la care să ia parte amatori de sport din întreaga țară. Cu fiecare ediție am îmbunătățit formatul, iar publicul a răspuns pozitiv. Este momentul să lansăm noi provocări participanților și să le testăm abilitățile printr-o probă de 10 kilometri, care sunt convins că îi va impulsiona și motiva pe mulți dintre ei”, a explicat antrenorul emerit Zsolt Gyöngyössy.

   Participarea la „Gabriela Szabo RUNFEST” este gratuită în limita a 1.000 de locuri, iar înregistrarea concurenților se face exclusiv online în pagina dedicată competiției de pe platforma sistemului RUNFEST: www.runfest.ro. Pentru a lua parte la evenimentul de la Bistrița, pasionații de mișcare trebuie să se conecteze în contul de membru RUNFEST, iar dacă nu au unul și-l pot crea gratuit pe www.runfest.ro, apoi să selecteze competiția din 6 mai a.c. și să se înscrie la cursa dedicată categoriei lor de vârstă.

   Înregistrarea în concurs se va realiza pe principiul „primul venit, primul servit”, până la ocuparea tuturor celor 1.000 de locuri gratuite alocate evenimentului. Înscrierile sunt deschise online până pe data de 4 mai 2017, inclusiv.

   Toți participanții vor beneficia de un pachet de eveniment care include numărul de concurs și cipul de cronometrare atașat, tricoul ediției a XII-a a competiției „Gabriela Szabo RUNFEST”, dar și diferite produse oferite de sponsori și parteneri. La finalul cursei, fiecare concurent va primi o medalie de Finisher, care atestă faptul că a participat și a încheiat cu bine concursul. Cei mai rapizi alergători vor fi răsplătiți cu premii în bani, în valoare totală de 14.000 de lei, oferite de Primăria Municipiului Bistrița, dar și cu medalii, diplome de participare și cupe.

  Pe durata evenimentului „Gabriela Szabo RUNFEST” concurenții, dar și susținătorii lor se vor putea bucura de o atmosferă sportivă frumoasă, vor putea socializa și se vor putea relaxa împreună în aer liber. Participanții vor avea la dispoziție diverse servicii, specifice evenimentelor sportive mari: punct de informare, cronometraj profesionist realizat cu sisteme electronice de ultimă generație, marcarea și monitorizarea traseului, puncte de hidratare și alimentare, asistență medicală, servicii foto, dar și muzică și distracție.

   Fundația PROAM Events și MPG organizează mai multe evenimente care fac parte din calendarul RUNFEST, acestea având loc în parcurile din București și în pădurile din apropierea Capitalei, în două locații atractive pentru alergarea în natură, respectiv în pădurile Băneasa și Căldărușani. Sistemul RUNFEST oferă în 2017 membrilor săi 6 evenimente în format unic și variat, plus multiple facilități precum pagini personale, niveluri de abilitate, acces rapid la informații și înscrieri în competiții, statistici și clasamente, dar și posibilitatea de descărcare a diplomelor de concurs.

   Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial www.runfest.ro. Informațiile sunt promovate și pe pagina Facebook RUNFEST.

Foto: RUNFEST si Photoshutter

Vrei sa comentezi?