partitura-muzicala1

   După succesul înregistrat de atelierele susținute în vară, Asociația Dalcroze propune o nouă serie de ateliere de educație muzicală activă, tip Dalcroze,Orff și Kodaly, pentru copii cu vârsta până în 8 ani. Sunteți interesați să inițiați copilul în studiul muzicii prin metode inovatoare și adaptate vârstei lui, doriți să-i dezvoltați sensibilitatea muzicală și auzul, imaginația, creativitatea, atenția, concentrarea sau motricitatea?

   Din luna noiembrie încep modulele de toamnă – iarnă, structurate pe mai multe categorii de vârste:  1-2 ani, 3-4 ani, 5-6 ani și 7-8 ani. Fiecare modul conține 7 ateliere, durata unui atelier fiind de maximum 45 de minute. Concepute și susținute de muzicieni certificați sau specializați în metodele de educație muzicală Dalcroze, Orff și Kodaly, atelierele se vor desfășura într-un spațiu ofertant, recent renovatul Han Gabroveni din strada Lipscani, nr. 84 -90.

   Pentru copii, muzica și mișcarea corporală, baza educației muzicale Dalcroze, sunt două dimensiuni inseparabile, în cea mai firească și necesara relaționare. Un copil va putea cu greu să cânte fără să se miște și este un impuls care vine din această organică alcătuire a ființei noastre.  Practic, ne naștem și avem un prim contact cu lumea, prin sunete.  Vocea mamei este prima muzică. Întâi asculți, apoi privești. Noi, prin aceste ateliere, facem mai mult decât să îi învățăm muzică pe copii : noi le cultivăm această muzicalitate cu care ei vin pe lume și care le permite să trăiască în totalitatea ființei lor: spirit și corp. (Ana Voinescu, muzicolog, responsabil ateliere 3-4 ani)

   Atelierele de educație muzicală, după metoda ritmicii Dalcroze, adresate copiilor de 1-2 ani, sunt locul în care ei și părinții lor vor explora împreună, prin exerciții, jocuri, cântece și dans, universul muzicii clasice, vor experimenta și asimila noțiuni legate de structura muzicală, dar în același timp, vor da frâu liber imaginației și creativității prin improvizații cu instrumente și diverse obiecte.

   Atelierele adresate copiilor de 3-4 ani, sunt locul în care ei vor explora înainte de toate corpul lor, relația cu ceilalți, spațiul, sunetele, instrumentele, muzica. Vor descifra și experimenta într-o manieră ludică și interactivă, cu o importantă componentă improvizatorică, diferitele elemente ale limbajului muzicii clasice, în relație cu propriul limbaj corporal.

    În cadrul atelierelor de educație muzicală pentru categoria de vârstă 5-6 ani, copiilor li se oferă posibilitatea de a descoperi treptat, într-o atmosferă relaxată, non-competitivă, elemente precum ritmul, melodia, armonia, timbrul sau forma, elemente muzicale de bază, adesea greu de abordat chiar și de către adulți. Aceste noțiuni muzicale sunt însușite prin crearea unei atmosfere familiare universului copilăriei, combinând elemente precum cântecul, dansul, poezia și folosirea instrumentelor de percuție (metalofon, glockenspiel, clopoței, triangluri, clave, tamburine, castaniete etc). Copiii sunt încurajați – prin jocuri și joacă – să improvizeze, apoi chiar să compună propria muzică și să se bucure de ea, cântând-o.

   Plăcere, curiozitate, joacă, studiu. În cadrul atelierelor concepute pentru copiii cu vârsta de 7 – 8 ani, aceștia au ocazia să descopere, cu plăcere și în ritmul propriu, elementele de bază ale limbajului muzical. Prin mișcare, improvizație, diferite exerciții ludice și audiție de muzică clasică, copiii vor urma o progresie de la simplu la complex, la finalul atelierelor ajungând să recunoască notele muzicale, valorile lor, să poată citi, cânta și dansa o primă partitură.

   Baza muzicală a atelierelor o constituie muzica clasică, dar pentru o mai mare diversitate și din considerente pedagogice, muzicienii vor folosi și cântece din folclor,  folclorul copiilor sau propriul repertoriu.

   Înscrierile se fac accesând site-ul www.dalcroze.ro. Pentru informații și detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@dalcroze.ro sau la numărul de telefon 0730 123 857.

   Prețul unui modul (7 ateliere) este de 300 RON (Programul complet al cursurilor poate fi consultat pe site-ul dalcroze.ro).

   Pentru modulul 3-4 ani am conceput, în plus, un program special de 4 ateliere în 4 weekenduri la costul de 180 RON.

   Pentru frați se aplică o reducere de 10%, iar pentru plata atelierelor în avans, până pe data de 15 octombrie, se aplică o reducere de 15%.

Vrei sa comentezi?