Proiectul noii Legi a Educației prevede că învățământul liceal va deveni obligatoriu până în 2020, iar elevii care iau la Evaluare mai puțin de 5 intră într-un program de preprofesionalizare cu durata de un an.
După un ocol prin vechea lege a fostului ministru Ecaterina Andronescu, discuțiile referitoare la noua Lege a Educației pornesc, așa cum era și firesc, de la actul normativ în vigoare, cu modificările ulterioare.
Astfel, reprezentanții Ministerului Educației au început discuțiile cu partenerii sociali – reprezentanți ai elevilor, părinților, organizațiilor nonguvernamentale – concretizate în aproape 100 de pagini de amendamente la actuala Lege a Educației.
„La noul act normativ lucrează trei comisii: două pe Legea Educației, învățământ preuniversitar și universitar și una pe Legea personalulului din învățământ”, a explicat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Învățământul Preuniversitar „Spiru Haret”.
Este de așteptat ca, la finalul discuțiilor, să rezulte două legi: una pe Educație și alta pe statutul personalului din învățământ, a mai spus Nistor.