2016 Shakespeare School Essay Competition

   Peste 3700 de eseuri creative și originale au fost înscrise în competiția pentru o tabără de vară în Marea Britanie, lansată de Asociația Shakespeare School pentru Educație. Numărul de înscrieri este unul record în ultimii ani, depășind cu aproximativ 700 de eseuri înscrierile din edițiile precedente.  Participanții, elevi de gimnaziu și de liceu de la școli și licee din toată țara, pasionați de limba engleză și dornici să se facă auziți, și-au exprimat în peste 900.000 de cuvinte ideile și propria viziune despre ce pot învăța adulții de la generația lor.

   În etapa a doua a competiției, care se va încheia pe 8 mai, profesorii Shakespeare School vor juriza eseurile și vor selecta finaliștii, câte 15 pentru fiecare categorie.

   Autorii celor mai bune 30 de eseuri vor fi anunțați pe 9 mai, când vor fi invitați în următoarea etapă, cea a interviurilor, programate sâmbătă, 28 mai (11-14 ani), respectiv duminică, 29 mai 2016 (15-20 ani).

   Această etapă stabilește ierarhia finală. Câștigătorii vor fi anunțați și răsplătiți pentru talentul, creativitatea și originalitatea lor în cadrul Festivității de premiere, care va avea loc în București, în luna iunie 2016.

   Tinerii care au intra în competiție pot câștiga premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: două tabere în Marea Britanie, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examenele Cambridge, cărți, dicționare și multe alte surprize.

  Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

  Ambasadorul celei de-a 8-a ediții „Shakespeare School Essay Competition” este Andy Szekely – speaker, trainer, autor și antreprenor. Rolul său este acela de a oferi participanților un exemplu personal și profesional de perseverență, gândire creativă și performanță susținută prin pasiune.

   Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Vrei sa comentezi?