Cei mici sunt invitați la un nou modul al Școlii de Vară de la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Intitulat „Reptile sau păsări? O călătorie în timp pentru a cunoaște cele mai mari animale care au trăit vreodată, dinozaurii,” cursul se va desfășura în perioada 28 august – 1 septembrie 2017 în Sala Atelier a Muzeului și va fi susținut de către Dr. Tiberiu Săhlean.

E greu de crezut că acest oraș aglomerat, pe care îl numim București, se afla cu milioane de ani în urmă pe fundul unui vast ocean tropical. În acele timpuri străvechi, reptilele, multe dintre ele gigantice, dominau toate mediile de viață: uscat, apă și aer.

Dar oare dinozaurii erau doar niște reptile ajunse la proporții uriașe, sau povestea este mai complicată decât atât? Și chiar au dispărut toți dinozaurii la sfârșitul Perioadei Cretatice? Iar dacă într-adevăr au dispărut, care a fost cauza acestui cataclism?

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani și se desfășoară zilnic între orele 10:15 și 12:15.  Mai multe detalii aici.

Vrei sa comentezi?