carte_minusucula

Una dintre cele mai mari edituri din Japonia, Toppan Printing, a prezentat miercuri o carte minusculă, ale cărei caractere sunt atât de mici încât nu pot fi citite de ochiul liber, scrie The Telegraph.

Cele 22 de pagini ale volumului „Flori de sezon”, nu depășește lățimea de 0,75 mm, față de 0,9 mm cât măsoară micro-volumul rusesc recunoscut în prezent de recordurile Guinness ca cea mai mică din lume.

„Caracterele minuscule și ilustrațiile cu flori sunt perfect imprimate și se pot vedea cu o lupă. Caracterele combină cele două  silabare japoneze (hiragana și katakana), ideograme (kanji) și alfabetul”, explică editura Toppan.

Toppan Printing, care a început să fabrice „micro-cărți” în 1964, deținuse deja titlul de campion mondial în această specialitate în anul 2000, cu o carte ale cărei pagini aveau lățimea de 0,95 milimetri.

Noul volum a fost pus în vânzare la Muzeul tipografiilor, administrat de Toppan Printing, și poate fi achiziționat contra sumei de 29.400 yeni (235 euro), alături de o lupă și de o versiune mărită a cărții.

Vrei sa comentezi?