646x404

   O echipă de elevi din București a proiectat un sistem independent hidraulic de ridicare a automobilului, care ar scuti șoferii de mult timp și efort la înlocuirea cauciucurilor, în cazul unei pene.

   Ideea aparține elevilor de la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din București și a fost desemnată câștigătoare în cadrul unei competiții de proiecte de business în domeniul auto.

   Competiția la care au participat 30 de licee din 15 țări face parte din proiectul Skills for the Future, derulat de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul Hyundai Auto Romania și își propune să inspire tinerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) și să-i ajute să dobândească competențele necesare pe piața muncii în această industrie.

   Elevii de la Liceul Grivița vor reprezenta România la finala europeană Skills for the Future, ce va avea loc în Praga, Cehia, în luna iunie.

   De asemenea, ea va fi premiată în cadrul galei Business Hall of Fame, un eveniment prestigios, marca JA România, ce premiază contribuția unor lideri, manageri sau antreprenori, la dezvoltarea economică și socială a comunității.

   În anul școlar 2013-2014, Skills for the Future a implicat 4.400 de elevi din peste 100 de școli și licee vocaționale. Numărul participanților a crescut de la 1.000 în 2012, la 5.400 în anul 2015.

Vrei sa comentezi?