A fost o iarnă plină cu surprize și ateliere interesante și pline de provocări pentru elevii și părinții din grupul țintă al proiectului „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj“.
Astfel, în cadrul atelierelor susținute elevii s-au pregătit pentru venirea lui Moș Crăciun, au descoperit secretele vorbitului în public, dar și ce trebuie să facă dacă se confruntă cu fenomenul discriminării sau cu hărțuirea. Totodată, ei au învățat cât de importantă este igienă dentară corectă, la ce riscuri se supun dacă nu se spală corect pe dinți, dar și care le sunt drepturile și obligațiile legale, care sunt cele mai importante autorități din România, cu ce se ocupă fiecare și care este scopul cărții de identitate. Nu a lipsit din program un atelier de lectură, în care elevii au vrobit despre Mica Unire și semnificația ei pentru români.
În plus, elevii au participat la experimente și au aflat ce reacții au loc în interiorul unui vulcan când acesta erupe, dar și cum pot stinge un incendiu cu două ingrediente simple din cămară: bicarbonatul de sodiu și oțetul alimentar. Cei mai mici participanți la proiect, preșcolarii, s-au distrat în cadrul unui atelier menit să le dezvolte motricitatea și au învățat despre semnele grafice și sunetele care le corespund. Liceenii din grupul țintă au descoperit poveștile de viață ale unor femei celebre, iar adulții au vorbit despre specificul adolescenței și care sunt factorii de risc.
Proiectul „Învățământ de calitate pentru viitorul copiilor noștri în județul Dolj POCU/74/6/18/104980 – Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Uman 2014-2020“ are o durată de implementare de trei ani și se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Obiectivul general al proiectului este promovarea accesului egal la învățământ, pentru reducerea și prevenirea părăsirii timpurii a mediului educațional, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar și școlar și reducerea segregării între copii în județul Dolj. Din grupul țintă fac parte 1100 de persoane, dintre care 800 de copii de diferite vârste și 30 de părinți sau tutori, restul fiind cadre didactice și manageri ai unităților de învățământ partenere.