medalii-Olimpiada- Internațională-de- Lingvistică

   Elevii români au bifat o nouă performanță. A patra prezență consecutivă la Olimpiada Internațională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României două medalii.

   Ioana Bouroș (Colegiul Național „Costache Negri” din Galați) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă, Theodor Cucu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), a obținut medalia de bronz.

   Din lotul țării noastre au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.

   Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

   La ediția din acest an (a XIV-a), desfășurată  în perioada 25 – 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele.

Vrei sa comentezi?