646x404

Elevii români care au participat la cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene (EUSO) au obținut o medalie de aur și o medalie de argint, anunță Ministerul Educației.

Cei trei medaliați cu aur sunt Ioan Ignat (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța), Dan Mircea Mirea (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova) și Dumitru Călugăru (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu).

Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin și Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași), au făcut parte din a doua echipă, care a intrat în posesia medaliei de argint, la aceeași competiție pe echipe.

Ediția curentă a Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene s-a desfășurat în Luxemburg, în perioada 17-24 martie 2013, și a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit regulamentului, o țară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susțin două probe practice la trei discipline – biologie, chimie și fizică (punctele de la fiecare experiment cumulându-se pentru echipă), au mai precizat reprezentanții ministerului.

Vrei sa comentezi?