o_noua_clasificare_a_universitatilorUniversitățile din toată lumea vor fi clasificate într-o nouă listă, pe 5 domenii distincte.

La inițiativa Comisiei Europene, criteriile de performanță vor fi: reputația pentru cercetare, calitatea predării, orientarea internațională, succesul transferului de cunoștințe (de exemplu, parteneriate cu întreprinderile și întreprinderile nou-înființate) și angajamente regionale.

Universitățile vor putea să se înscrie pentru noua clasificare în prima jumătate a anului viitor, iar primele rezultate sunt așteptate la începutul lui 2014.

Comisarul european pentru educație, Androulla Vassiliou, spune ca aceasta noua metoda va ilustra întreaga diversitate a învățământului superior. Clasificarea multidimensională, numita U-Multirank, îi va ajuta pe tineri să facă alegeri corecte în ceea ce privește studiile și va motiva instituțiile să își îmbunătățească performanțele într-o gamă largă de activități. Pentru a asigura imparțialitatea clasificarii, a fost selecționat un consorțiu independent din Germania și Țările de Jos.

Ideea clasificarii multidimensionale s-a nascut in timpul președinției franceze a Uniunii Europene, acum 4 ani. U-Multirank va fi elaborată în urmatorii 2 ani si va beneficia de o finanțare de două milioane de euro,cu posibilitatea de prelungire până în 2016.

Vrei sa comentezi?