5-licee-5-muzee

   Joi, 16 iunie, ora 11:00, vă așteptăm la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, unde vom afla premianții ediției cu numărul 9 a proiectului 5 licee – 5 muzee, program educațional dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Începând cu luna februarie, elevii din cinci licee din capitală au avut acces gratuit la cinci muzee din București, fiind provocați la un concurs online de cultură generală.

   Fundația ECDL România, alături de Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, precum și de cele 5 muzee partenere, vă invită la evenimentul final al acestei etape5 licee – 5 muzee. Vom sărbători în aer liber, înconjurați de atmosfera deosebită de la Muzeul Satului, împreună cu toți participanții – elevi și profesori, reprezentanți ai muzeelor și organizatori.

   La ediția de anul acesta a proiectului 5 licee – 5 muzee au fost implicați alți 250 de elevi din alte 5 licee din București: Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Tehnic Media, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși și Colegiul Național Cantemir Vodă.

   Cele 5 muzee partenere care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I.

   Anul acesta s-a alăturat organizatorilor și Centrul Cultural Palatele Brancovenești, care a premiat cei 250 de elevi implicați în proiect, prin accesul gratuit la Complexul monumental istoric cultural, turistic și de agrement Mogoșoaia. 

   Tinerii au fost antrenați și la un concurs video cu tema 5 motive în 5 minute, prin care au realizat un filmuleț de promovare a unuia dintre muzeele partenere.

   Săptămâna aceasta, în cadrul evenimentului final, vom afla care au fost cei mai buni elevi la testul de cultură generală și vom premia cel mai de impact material video realizat de aceștia. Totuși, scopul 5 licee 5 muzee nu este reprezentat de competiție, ci de motivarea elevilor de a accesa instituțiile de cultură.

   5 licee – 5 muzee și-a propus să declanșeze mai întâi în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între cinci licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv și astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajați să continue. Acum, la a noua ediție, peste 2 200 de liceeni, din 45 de școli bucureștene, deja s-au bucurat de oportunitățile oferite de proiect.

   Proiectul este o inițiativă a Fundației ECDL România, o instituție cu caracter educațional și cultural, care organizează 5 licee – 5 muze cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățamânt, Turism și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, promovând educația completă și echilibrată a tinerilor din România.

Vrei sa comentezi?