Manuela-Prajea   O profesoară de matematică din România a fost nominalizată la Premiul Global pentru Educație, echivalentul Premiului Nobel în domeniul învățământului.

   Suzy Manuela Prajea, selectată în primii 50 de profesori din lume din cei 8.000 de aplicanți, profesează de mai bine de un sfert de secol. Dacă va câștiga premiul în valoare de 1 milion de dolari, profesoara de matematică spune că îl va dona în întregime Colegiului Traian din Drobeta turnu Severin, unitate de învățământ în cadrul căreia predă. În luna februarie vor fi anunțați cei 10 finaliști, iar câștigătorul va fi decis de Academia Premiului “Global Teacher”.

   Până atunci, însă, competiția continuă pe Internet, iar sprijinul comunității este unul decisiv. Toți care doresc să o ajute pe Manuela Prajea să-și îndeplinească visul de dota liceul din Turnul Severin cu aparatură și laboratoare de ultimă generație trebuie să-și facă public opinia pe diverse subiecte legate de educație, cum ar fi misiunea unui cadru didactic, importanța învățământului, activitatea profesoarei Manuela Prajea sau inițiativa fundației Global Varkey, inițiatoarea acestui demers, printr-o postare pe Twitter, cu mențiunea speciala @TeacherPrize #TeachersMatter @ManuelaPrajea.

Vrei sa comentezi?