dv1850052

   Se știe că studenții sunt amenințați de surmenaj, mâncare nesănătoasă sau petreceri bahice, însă o universitate britanică a decis să adauge un pericol la care nimeni nu se gândise: aruncarea în aer a tocilor la ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenților de studii superioare, relatează miercuri AFP, citat de jurnalul.ro.

   Apărută în Statele Unite, această tradiție constă în aruncarea în aer a tocilor, pentru a marca astfel bucuria la sfârșitul unui ciclu universitar. Problema este că, în cădere, toca poate răni, potrivit Universității East Anglia din Norwich (coasta estică a Angliei), care a decis să pună capăt acestui obicei.

   Interdicția apare după semnalarea „mai multor răniri în ultimii ani”, afirmă universitatea într-un comunicat.

   „Este un risc inacceptabil și vrem să ne asigurăm că ceremoniile de înmânare a diplomelor absolvenților nu vor fi stricate astfel”, adaugă comunicatul.

   Pentru ca hotărârea să fie mai ușor acceptată, universitatea le-a propus studențilorsă recurgă la trucarea fotografiilor, simulând numai că își aruncă tocile. Concret, li se recomandă să mimeze faimosul gest, tocile fiind ulterior adăugate digital pe imagini.

   Interdicția nu numai că i-a indignat pe studenți, dar nu i-a convins nici pe specialiștii în sănătate.

  „Să invoci pseudo-motive de sănătate și de siguranță pentru a interzice aruncarea în aer a tocilor…figurează pentru noi în top 10 cele mai nepotrivite scuze inventate vreodată”, a spus ironic Geoff Cox de la direcția britanică pentru sănătate și securitate (HSE).

   „Probabilitatea să fii rănit de o tocă în cădere este infimă, iar o asemenea interdicție este excesivă”, încheie el, citat de AFP.

Vrei sa comentezi?