Universitățile din Marea Britanie obșinuiesc să ofere studenților din primul an de facultate câte un pachet de bun venit.

   Zis și făcut! Numai că anul ăsta, cei de la Universitatea Sussex au dat-o în bară mai rău ca madame Dăncilă.

   Pe lângă un stilou și produse alimentare oferite de diverși sponsori, studenții au mai găsit în pachetul promoțional și un suport de pahare cu mesajul “scuipă sau înghite”.

  Suportul promovează un abonament pentru servicii de îngrijire dentară și poate fi cuplat pe nas pentru a face să pară că scuipi o substanță albă.

  Pozele cu produsul inclus în kit-ul studenților au început să devine virale pe Twitter, iar utilizatorii susțin sus și tare că e vorba de hărțuire sexuală.

   Compania, care a livrat produsul promoțional spune că pachetele ajung la 80% dintre studenții boboci, deci nu poate fi vorba despre o problemă doar la Universitatea din Sussex ci la toate instituțiile de învățământ care au primit pachetele promoționale.

   „Am fost foarte dezamăgiți să găsim acest material promoțional în cutiile noastre și ne vom gândi serios dacă o să reluăm sau nu contractul cu acest furnizor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universității din Sussex.

  Pe de altă parte, reprezentanții companiei și-au cerut scuze public.

  „Ne pare foarte rău dacă cineva a fost ofensat de imaginea promoțională folosită în cutiile promoționale. Ne-am dat seama că este necorespunzător să folosim acest tip de imagine ca o modalitate de a crește gradul de conștientizare a problemelor de sănătate dentară. Înțelegem că fotografia ar putea leza integritatea femeilor, însă asta nu a fost niciodată intenția noastră și ne asumăm întreaga responsabilitate pentru orice neplăcere creată. BrushBox este o companie care se mândrește cu principiile etice și suntem foarte dezamăgiți că ceva care a fost menit să încurajeze obiceiurile sănătoase în rândul studenților a provocat neplăceri”.

Sursa: edu-news.ro

Vrei sa comentezi?