Câteva oase fosilizate, descoperite în 1930 în Tanzania, au ajutat oamenii de știință să afle cum arăta unul din primii dinozauri care au trăit pe Pământ.

Numit Nyasasaurus parringtoni, acest specimen avea dimensiunile unui câine labrador, gât subțire și o coadă foarte lungă. Avea o înălțime de aproximativ 3 metri și cântărea între 20 și 60 de kg.

Dinozaurul a trăit în urmă cu 240-245 de milioane de ani, pe vremea când toate continentele erau unite într-unul singur, numit Pangeea, scrie Live Science.

Descoperirea acestei noi specii demonstrează că dinozaurii au apărut cu 15 milioane de ani mai devreme decât se credea până acum.

Paleontologii înțeleg astfel că dinozaurii au preluat treptat “controlul” asupra planetei, nu au apărut brusc, în perioada Jurassica, așa cum sugerau dovezile deținute până acum.

Cercetătorul Sterling Nesbitt spune că paleontologii trebuie să cercerteze straturi de sol din perioada Triassicului Mijlociu, unde ar putea fi găsite alte fosile de dinozauri, contemporani cu cel descoperit acum.

Vrei sa comentezi?