Richard_al_III-lea

După o anchetă care a durat mai bine de trei ani, oamenii de știință britanici au dezvăluit, luni, faptul că scheletul descoperit la sfârșitul verii trecute, sub parcarea unui supermarket din Leicester, în centrul Angliei, aparține într-adevăr regelui Richard al III-lea, scrie Daily Mail.

Richard al III-lea a domnit între 1483 și 1485 și a fost ultimul rege al Casei de York.

Învins de dinastia Tudorilor în bătălia de la Bosworth, care a pus capăt Războiului celor Două Roze (dintre susținătorii Casei de Lancaster și cei ai Casei de York), imaginea lui Richard al III-lea a rămas pentru posteritate ca cea a unui monstru, imortalizat de William Shakespeare.  Această reputație a lui este considerată însă  de istorici ca fiind eronată.

La moartea lui, corpul său ar fi fost expus pe străzile din Leicester. Locul în care a fost înmormântat a rămas necunoscut și a făcut subiectul multor speculații de-a lungul secolelor. Anumiți istorici au crezut că trupul său neînsuflețit a fost aruncat într-un râu.

Istoricii și arheologii au efectuat o laborioasă muncă de cercetare, încercând să găsească un mormânt sub o biserică distrusă în timpul războaielor religioase din vremea domniei regelui Henric al VIII-lea.

Amplasamentul fostei biserici, acoperit în prezent de cimentul unei parcări din orașul Leicester, a putut fi identificat. Municipalitatea a autorizat efectuarea unor săpături, iar acestea au permis exhumarea unui schelet bine conservat.

Vrei sa comentezi?