test_iqUniversitatea de Vest din Ontario a realizat cel mai mare studiu online referitor la inteligență, scrie sciencedaily. Cercetătorii au concluzionat că măsurarea coeficientului de inteligență sau IQ-ului unei persoane printr-un test standard este superficial. Studiul a fost realizat pe 100.000 de participanți și a fost publicat în jurnalul Neuron pe 19 Decembrie 2012.

Utilizând un studiu online,  cercetătorii au pus la dispoziție 12 teste de memorie prin atingere, atenție, raționament și abilități de planificare, dar și un studiu privind background-ul și modul de viață al fiecărei persoane.

Studiul a arătat că, atunci când sunt testate mai multe abilități cognitive sunt observate variații de performanță ce pot fi explicate prin 3 componente distincte: memoria pe termen scurt, raționamentul și componenta verbală.

Prin participarea la  studiu a unui număr foarte mare de candidați, cercetătorii au realizat cum anumiți factori precum jucatul pe calculator sau procesul de îmbătrânire ne pot influența funcțiile creierului.

Adam Hampshire de la Western’s Brain and Mind Institute spune că, oamenii care sunt preocupați de jocurile pe calculator au un raționament mai bun și le funcționează mai bine memoria pe termen scurt. Fumătorii  reacționează mai greu în ceea ce privește memoria pe termen scurt, dar și abilitățile de vorbire sunt scăzute. Oamenii care suferă de anxietate au în general probleme cu memoria pe termen scurt.

Vrei sa comentezi?