Lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de aur și o medalie de argint la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie. Performanța a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Elevii laureați cu aur sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XI-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), Andrei Sandu (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) şi Manuel Cristian Foșalău (clasa a XII-a/ Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași).

La fel ca la ediția de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București) a câștigat medalia de argint.

Ediția din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a fost organizată de Canada, la Universitatea Laval Québec, în perioada 31 iulie – 6 august, cu participarea a peste 160 de elevi din 43 de ţări.

Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi. Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie 2018.

Vrei sa comentezi?