harvard

    Doi olimpici internaționali de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Andrei Iliescu, pasionat de chimie, și Ștefan Eniceicu, pasionat de fizică, își vor continua studiile la Universitatea Harvard, unde au fost acceptați recent, anunță liceul.

   Andrei Iliescu, pasionat de chimie, este unul dintre cei șase liceeni care, de-a lungul timpului, au reușit să ia aur la toate disciplinele Olimpiadei de Științe a Uniunii Europene.

   Colegul său de clasă Ștefan Eniceicu are și el numeroase medalii în palmares, la fizică. El a câștigat, în 2015, premiul special al Societății Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică, și anume 29,8 puncte din 30.

   De asemenea, Ștefan Eniceicu a reușit performanța de a câștiga două medalii internaționale într-un singur sezon: o medalie de argint însoțită de premiul juriului pentru cel mai creativ experiment de laborator la Olimpiada Asiatică de Fizică și medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Fizică. Ștefan Eniceicu a obținut mai multe medalii de aur și argint la Olimpiadele Internaționale de Fizică și la Olimpiadele Internaționale de Astronomie și Astrofizică.

Vrei sa comentezi?