Omiduta-Vesela

Parcă ieri, din nevoia de a continua susținerea unui grup de tineri cu dizabilități, începeam timizi să ne extindem cunoștințele de educație non-formală și lucru cu copiii inaugurând un opțional de ateliere creative în școli și grădinițe din București. Nu știam atunci cum va fi și cât de încântați vor fi copiii, profesorii și părinții la un loc.

Dar ne-am întâlnit cu cadre didactice deschise, părinți receptivi, copii entuziaști și voluntari pasionați. Acum, privim în urmă și ne bucurăm de ce am realizat: peste 300 de ateliere creative, 250 copii beneficiari din 5 instituții de învățământ, sute de jocuri și activități creative, 30 voluntari veseli și dedicați, multă muncă, dar și rezultate pe măsură.

La Atelierele Creative Omiduța Veselă organizate de Fundația Chance for Life, prin activități de educație non-formală specifice vârstei lor, cei 250 de copii beneficiari și-au dezvoltat creativitatea, abilitățile de lucru manual și de vorbit în public, cunoștințele generale, dar mai ales au învățat cum să fie unici și să creadă în forțele proprii.

Fondurile strânse din acest proiect sunt direcționate către Programul Speranță pentru Azi din cadrul Fundației Chance for Life care sprijină integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilități.

Vrei sa comentezi?