Știai că există alimente care ne pot influența în mod pozitiv gândirea și performanțele intelectuale? Fierte sau crude, ouăle de prepeliță se numără printre acestea.
Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 și de șase ori mai multă vitamina B1. Mai mult, ouăle de prepeliță mai conțin și calciu, zinc, sulf și potasiu.
Specialiștii recomandă ca oul să fie consumat mai ales de studenți la micul dejun, deoarece îmbunătățește atenția și nivelul de concentrare. De asemenea, stimulează creativitatea și puterea de rezolvare a problemelor dificile de matematică, de exemplu. Studenții ar trebui să consume ouă de prepeliță și pentru că acestea stimulează memoria. Astfel, vor avea o activitate cerebrală mult mai bună și, în consecință, rezultate la examene mult mai bune.
La copii, consumul de ouă este recomandat pentru echilibrul fizic și psihic. Pe de altă parte, îi feresc de bolile infecțioase, vindecă anemiile, conjunctivitele și urticariile. O cură de 120 de ouă ameliorează metabolismul și stimulează creșterea.
Consumul de ouă de prepeliță este bun și în cazul viitoarelor mămici care vor să asigure o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos și cerebral al copilului. Studiile cercetătorilor britanici au ajuns la concluzia că acei copii care au consumat ouă de prepeliță au înregistrat un coeficient de inteligență crescut.
Datorită nutrienților pe care îi conțin, aceste ouă se pot introduce în regimul alimentar, în perioadele de solicitare intensă la sportivii de performanță.
Reține însă, dacă le mănânci zi de zi, nu trebuie să faci asta pentru mai mult de 50 de zile, după care trebuie să iei o pauză de câteva săptămâni. În perioada în care consumi ouă de prepeliță, renunță la cafea și alcool și mănâncă alimente mai ușoare, fără grăsimi.