A man reads a copy of the Oxford English DictionaryOxford English Dictionary ( OED) și-a cerut scuze după ce, pe 18 decembrie, a ales cuvântul „baie de sânge” drept cuvântul zilei, scrie The Guradian

În accepțiunea celor de la OED, „baie de sânge” înseamnă bătălie sau luptă unde se varsă mult sânge, omor la scară largă, masacru. Această definiție a fost criticată dur pe Twitter de către utilizatorii care au amintit de evenimentul de la școala din Newtown, Connecticut, petrecut pe 14 decembrie, când 20 de copii au fost uciși de Adam Lanza, tânărul de 20 de ani.

„De prost gust și brutal”, a scris unui dintre utilizatori, în timp ce altul a spus că „apare total neinspirat în lumina recentelor evenimente”.

După ce a văzut câte critici a stârnit cuvântul în mediul online, cei de la OED au ieșit cu un comunicat prin care își cer scuze în mod public. Cuvântul zilei este selectat cu multe luni înainte de un comitet editorial și este distribuit în mod automat în fiecare zi, spunr reprezentanții Oxford English Dictionary.

Vrei sa comentezi?