olimpiada-internationala-de-astronomieLotul olimpic de Astronomie al României a obținut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Mai exact, două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz.

Cele șapte medalii obținute au asigurat României locul 3 în ierarhia neoficială pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiș și Tudor Suciu. Ambii sunt elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Cele două medalii de argint au fost luate de Mălina Roșca, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, respectiv Denis Turcu și Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Olimpiada Internațională de Astronomie s-a desfășurat între 6 și 14 septembrie în capitala Lituaniei, Vilnius și a reunit peste 160 de concurenți din 20 de țări.

Vrei sa comentezi?