Pandemia de coronavirus afectează munca cercetătoarelor.

În luna aprilie, Elizabeth Hannon, redactorul revistei British Journal for the Philosophy of Science, a observat că numărul de articole pe care le primea de la femei cercetător a scăzut dramatic. Nu și de la bărbați însă, scriu jurnaliștii The Guardian.

Pentru că au fost nevoite să stea acasă pe perioada carantinei impuse de pandemia de coronavirus, doamnele au recunoscut că s-au simțit frustrate și le-a fost destul de greu să facă față muncii și creșterii unui copil în același timp.

“Foarte multe femei au spus că au trebuit să abandoneze diverse proiecte sau colaborări pentru că s-au simțit incapabile să continue. Este extrem de îngrijorător în special pentru domeniul filosofiei, care oricum se confruntă cu probleme de egalitate de gen”, a declarat Hannon.

Redactorul revistei British Journal for the Philosophy of Science, s-a arătat îngrijorat de faptul că activități precum îngrijirea copiilor sau a membrilor mai în vârstă ai familiei, gătitul sau curățenia încetinesc activitatea academică a femeilor mult mai mult decât în cazul colegilor de sex masculin.

Viki Male, medic imunolog la Imperial College London confirmă teoria. Aceasta spune că are grijă de copiii săi, în vârstă de trei și șase ani, predă, ține prelegeri și păstrează legătura cu studenții. Toatea astea înseamnă 16 ore/zi pe care și le petrece muncind și având grijă de familie.

Male spune că deși soțul ei a preluat multe din activitățile casnice, tot ei îi revine în cea mai mare parte îngrijirea copiilor, asta pentru că are mai multă flexibilitate în muncă dar și pentru că salariul câștigat este mai mic.

Vrei sa comentezi?