vaccinare-minori

   Părinții ar putea fi obligați să-și vaccineze copiii minori. Asta dacă legea la care lucrează Ministerul Sănătății se va materializa.

   La noi în țară, rata imunizării este mult sub cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, mai ales pentru rubeolă, rujeolă și oreion.

   Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul permanent în Comitetul Regional al Organizației pentru Europa, a spus, la Radio România Actualități, ca, adesea, cele mai multe refuzuri vin, paradoxal, din partea părinților cu nivel înalt de educație și fără probleme financiare.

   Informarea deficitară de pe internet, lipsa de comunicare cu medicii de familie, dar și cantitatea mică de vaccinuri de pe piață sunt o parte dintre motivele acestui fenomen.

   „Noi nu punem la dispoziție suficiente surse credibile de unde părinții să se poată informa. Între aceste surse credibile trebuie să fie și medicul de familie, pentru că sunt unii retractari și nu transmit informația părinților.

   „Lipsa vaccinului este o problemă la nivel global, pentru că toate vaccinurile se fabrică după o tehnologie destul de complicată, care, pentru vaccinurile multivalente durează cel puțin doi ani de zile, or, asta, face, ca, uneori, să nu se prezinte nimeni la procedurile de achiziție, publică la ceea ce poate să ducă la întârzierea în livrarea vaccinului și, atunci, și acest element poate să influențeze acoperirea vaccinală”, a spus Alexandru Rafila.

Vrei sa comentezi?