Deputații au prelungit perioada până când părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor.

Astfel, aceștia pot beneficia de zile libere şi după încetarea stării de urgenţă. Mai exact până la încheierea anului şcolar.

Deputații au votat în unanimitate cu amendamente proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 care prevede stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Proiectul a fost susţinut de Ministerul Muncii.

Zi liberă doar pentru unul dintre părinţi

Practic, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Copiii trebuie să aibă până la 12 ani

O altă modificare introdusă se referă al faptul că pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani (faţă de 18 ani, cum era prevăzut iniţial), înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz iar legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Vrei sa comentezi?