test-greutate-ghiozdan

    Părinții pot verifica printr-un test simplu dacă ghiozdanul copilului lor este prea greu, susține un fizioterapeut german.

   Cu ghiozdanul în spate, copilului i se cere să stea într-un picior și să-și țină echilibrul. Dacă reușește să facă acest lucru, atunci este puțin probabil ca mușchii spatelui să fie suprasolicitați, spune Cornelia Goetz, fizioterapeut în Breitnau.

 Specialista germană respinge vechea regulă a intuiției aplicată de mulți părinți, conform căreia ghiozdanul nu trebuie să cântărească mai mult de 10 la sută din greutatea corporală a copilului.

   De fapt, Cornelia Goetz subliniază că băieții și fetele sănătoase pot transporta fără probleme ghiozdane cu până la o treime din greutatea corpului lor. Într-o epocă în care copiii fac prea puțin exerciții fizice, căratul ghiozdanului poate fi un lucru bun.

   Fizioterapeuta recomandă să nu li se dea copiilor ghiozdane troler pentru a-și transporta manualele. Deși acestea preiau sarcina greutății de pe spatele și umerii copilului, a trage un ghiozdan cu roți poate provoca ușor o răsucire nenaturală a șoldurilor și coloanei vertebrale.

Vrei sa comentezi?