Casa-Poporului

Foto: http://culturaindirect.ro/obiective-culturale/arcul-de-triumf/casa-poporului/

   Parlamentarii vor să înființeze Muzeul Ororilor Comunismului la Palatul Parlamentului.
   Inițiativa a mai existat și în trecut, însă acum, un grup de 92 de parlamentari ai PNL propune înființarea unui Muzeu al Ororilor Comunismului care să funcționeze la Palatul Parlamentului, idee pentru care a pledat și președintele Iohannis în intervenții publice.

   Muzeul Ororilor Comunismului ar urma să fie constituit ca instituție publică, cu personalitate juridică, de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii.

   Acest muzeu ar urma să fie finanțat de la bugetul de stat și din fonduri extrabugetare, donații și sponsorizări.

   Muzeul va avea ca obiectiv prezentarea realităților vieții socio-economice și culturale din România din perioada 1945-1989, cu scopul informării corecte a publicului cu privire la abuzurile, crimele, torturile asupra oponenților regimului comunist.

  Patrimoniul muzeului se va constitui din colecții de piese și documente realizate în colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

   Proiectul a fost depus în 9 martie și urmează să fie dezbătut mai întâi la Senat care este prima Cameră sesizată, Camera Depuțatilor fiind for decizional.

Vrei sa comentezi?