Elevii din lotul olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două de argint și una de bronz la a 44-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie. Concursul s-a desfășurat în perioada 21 – 29 iulie în Statele Unite ale Americii, la Washington, anunță Ministerul Educației.

Palmaresul este superior celui de anul trecut, când elevii români au obținut trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Câștigător al unei medalii de argint la ediția precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București, și-a depășit performanța anterioară și a obținut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Național “Sfântul Sava” din București), în timp ce medalia de bronz a fost câștigată de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic “Neagoe Basarab” din Călărași), precizează Ministerul Educației.

Foto: sxc.hu

Vrei sa comentezi?