Klaus Iohannis a participat azi la o ședință pe tema începerii anului școlar cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală

În fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi.

Aceste trei scenarii sunt:

– Scenariul verde, (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile / mia de locuitori 

– Scenariul galben, (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile / mia de locuitori 

– Scenariul roșu, peste 3 cazuri / mia de locuitori

Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală.

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis la nivel local, de comandamentul județean pentru situații de urgență. În funcție de situația concretă, se va decide ce scenariu se aplică.

Scenariul verde presupune ca toți elevii să meargă fizic la școală.

Scenariul galben presupune atât școala online, cât și offline. Grădinița, clasele I-IV, precum și clasele a VIII-a și a XII-a vor merge în continuare la școală, în timp ce elevii celorlalte clase vor trebui să facă școala parțial online, pentru a lăsa loc de distanțare socială

Scenariul roșu înseamnă că nimeni nu va mai merge la școală, iar aceasta se va face 100% online.

„Scenariul galben înseamnă că grădinițele și clasele primare merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, iar restul claselor, în funcție de decizia școlii, o parte merg la școală, o parte nu”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că majoritatea localităților din România intră pe scenariul verde, inclusiv Bucureștiul. Sunt numai 50 de localități din țară care astăzi s-ar încadra în scenariul roșu.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Miercuri, 5 august 2020

Știre în curs de actualizare

Vrei sa comentezi?