În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem punem pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 18 Decembrie

Conceptul de spiriduși de Crăciun provine din credinţa străveche că gnomii păzeau casa omului de spiritele rele. Spiridușii au fost iubiţi și urâţi, pentru că deși uneori se purtau cu bunăvoinţă, puteau foarte ușor să se transforme în niște fiinţe răutăcioase și nesuferite, atunci când nu erau trataţi cum se cuvine. Percepţia cea mai răspândită era că ei erau răutăcioși sau drăguţi, după cum era și persoana cu care aveau de-a face. În Evul Mediu, spiridușii mai degrabă  așteptau daruri decât să le facă.

Abia pe la mijlocul secolului al XIX-lea spiridușii au devenit prietenii lui Moș Crăciun.

Cei mai cunoscuți spiriduși sunt:

Bushy Evergreen este inventatorul mașinii magice de fabricat jucării.

Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Moș Crăciun și cofondator al satului secret din Laponia.

Wunorse Openslae a facut sania lui Moș Crăciun și o întreține pentru a-i păstra performanța uimitoare de a parcurge toată lumea într-o singură noapte, cu o viteză mai mare decât luminile pomului de Crăciun. În plus, are gijă și de reni.

Pepper Minstix este paznicul secretului localizării satului lui Moș Crăciun.

Sugarplum Mary este Capul Ospățului Dulce și ajutorul soției lui Moș Crăciun, cunoscută ca Doamna Claus.

Alabaster Snowball este foarte important. El este administratorul Listei celor Cuminți și Neastâmpărați.

Vrei sa comentezi?