La Broaste 2016_start_foto Cristian Paunica

Foto: Riders Club, Cristian Paunica, Ovidiu Salavastru, Rares Gireada si Marius Furceanu.

   Natură colorată în nuanțe vii de verde, faună bogată, poteci răcoroase croite prin pădure, pe lângă lac și peste pâraie, soare strălucitor pe cer, voie bună și poftă mare de a pedala liberi într-o competiție mult așteptată! Este rezumatul evenimentului La Broaște, organizat de Riders Club și susținut de BOSCH, care a adunat duminică, 27 iunie, peste 1.500 de participanți, concurenți și susținători.

   Câmpul de lângă satul Sitaru s-a umplut de voci vesele de la prima oră, când sute de rideri mari și mici au început să sosească în zona de Strat/Finish a competiției, nerăbdători să pornească în aventura MTB la cea de a 4-a ediție a competiției La Broaște. Startul l-au luat primii cei mici, însoțiți de părinți, dar și riderii înscriși la traseul Scurt, de 17 kilometri. În timp ce spațiile dedicate relaxării se umpleau și tot mai mulți rideri vizitau corturile AmBike și Ghost pentru ultimele reglaje la biciclete, primii concurenți începeau să sosească la Finish. Cei mai rapizi participanți la traseul Scurt au fost Alin Toader, la nivel 4 Masculin, categoria 9-12 ani, cu o durată a cursei de 49,31 minute, și Daria Ioana Duca, la nivel 4 Feminin, categoria 9-12 ani, cu 1 h și 7 secunde.

   Culoarul de start s-a aglomerat apoi rapid fiind ocupat de riderii care au optat pentru celelalte trasee, respectiv Standard 23 km și Epic 46 km și 69 km, reprezentând de altfel majoritatea concurenților din totalul celor înscriși în competiția La Broaște. Startul s-a dat în valuri, oferind timp participanților să gonească lejer pe cărările pădurii și pe traseele desenate de echipa MPG împreună cu Răzvan Jugănaru, multiplu campion național la MTB. Cicliștii de nivel 1 Adrian Nițu și Bogdan Cecăreanu au cucerit podiumul la cursa lungă de 69 kilometri, care le-a testat din plin rezistența.

   Rezultatele celor 37 de curse desfășurate la competiția La Broaște, dar și alte informații, se regăsesc pe pagina evenimentului de pe www.ridersclub.ro. Mii de poze ce ilustrează momentele frumoase petrecute de cicliști vor fi publicate în mai multe albume foto pe Facebook Riders Club.

Vrei sa comentezi?