RACE TO NATURE_RUNFEST Cernica_start adulti

Foto: Runfest, Ovidiu Sălăvăstru

      

   Pădurea Cernica-Pantelimon a fost luată cu asalt în acest weekend de mii de oameni dornici să se bucure de aer curat, de mișcare și distracție în natură și de ore bune relaxare, mai ales că vremea a fost deosebit de frumoasă. Cele mai mari evenimente de început de an din cadrul sistemelor Riders Club și RUNFEST, ZIUA B și RACE TO NATURE Trail & Family Run, au atras peste 3.500 de persoane, concurenți mici și mari împreună cu susținătorii lor, care au avut parte de o super atmosferă oferită de echipa MPG, dar și de sponsorii și partenerii competițiilor.

   Pe 16 aprilie a avut loc concursul de ciclism ZIUA B, primul maraton din calendarul Riders Club, un eveniment susținut de Gatorade, care a adunat la prima sa ediție sute de rideri, nerăbdători să pedaleze pe traseele superbe desenate pe malul lacului și prin pădurea Cernica-Pantelimon. Vremea frumoasă și traseul pitoresc au făcut deliciul cicliștilor care, indiferent de nivel, s-au bucurat de ocazia de a pedala la primul maraton mountain bike marca Riders Club. Am asistat la o competiție aprigă între cicliștii de la nivelul 1, care s-au luptat aproape toată cursa pentru podiumurile de concurs. Primii 3 sosiți de pe traseul Standard, cu lungimea de 38 de kilometri, au fost elitele Attila Mădăraș, Alexandru Stancu și Attila Malnași, membri ai echipei BikeXpert. Cea mai populară categorie de concurs a fost cea dedicată familiei, unde am văzut sute de pitici veseli pe biciclete, însoțiți de mămici și tătici, pe traseul de 19 kilometri dedicat lor, dar și începătorilor, aflați la primele experiențe cicliste. De pe margine, bunicii, dar și multe rude, nu s-au lăsat mai prejos și au aclamat cu mândrie concurenții, fiind și ei dornici să cutreiere potecile Extreme Park Cernica și să facă mișcare. La finalul curselor au fost numeroase podiumuri de concurs și o tombolă, cicliștii fiind răsplătiți cu multe premii atractive oferite de sponsorii și partenerii ediției a 4-a a maratonului ciclist ZIUA B.

   Duminică, 17 aprilie, a fost rândul alergătorilor să umple de strigăte pădurea Cernica, la crosul RACE TO NATURE Trail & Family Run, eveniment susținut de Running Warehouse Europe, și la cursele de copii KIDS RACES RUNFEST by Ion Țiriac Foundation. Crosul s-a bucurat de susținerea a numeroși ambasadori, prezenți la start alături de toți iubitorii de mișcare și care au alergat în diferite curse: Gabriela Szabo, campioană olimpică și mondială la atletism, Zsolt Gyongyossy, antrenor emerit, Horațiu Dumitrescu, fost sportiv de performanță și antrenor la World Class Atlantis, Călin Novăcescu, antrenor de Taekwondo, Fitness și Culturism, și alergătorii de semimaraton și maraton Stelian Largă și Sorin Chineață.

   De la prima oră, zona de Start/Finish din cadrul Extreme Park Cernica a fost invadată de sute de copii însoțiți de părinți, bunici și prieteni, toți plini de energie și gata să alerge în natură pe traseele dedicate lor. Participarea a fost gratuită pentru 350 de copii, cu vârste între 6 și 11 ani, care au pornit în cursele de 1 și 2 kilometri susținute de Ion Țiriac Foundation, și au demonstat că provocarea nu a fost prea mare pentru ei. Pe urmele lor au alergat ușor și părinții, mai emoționați decât cei mici, dar încântați că își pot susține copiii și că au parte de câteva minute de mișcare în aer liber. Cel mai sprinten pitic a fost Gabriel Baciu din Sibiu, încadrat la categoria 6-7 ani, care a ajuns în 4 minute și 41 secunde la Finish, în aplauzele furtunoase ale audienței.  Iar cea mai rapidă dintre fete, la aceeași categorie de vârstă, a fost micuța Natalia-Teodora Nedelcu, din București.

   Ne-am bucurat să vedem că cea mai rapidă alergătoare la cursa de 6 kilometri a fost celebra atletă Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică. Deși nu mai concurează în calitate de sportiv de performanță, de peste 15 ani, Gabi continuă să facă mișcare și, iată, cucerește cel mai înalt loc pe podium, pentru prima dată la o cursă dedicată amatorilor, fiind un model demn de urmat de tineri și de fiecare dintre noi. Alături de ea au urcat pe podium concurentele Simona Vîrci și Florina Georgescu. La fel de încântați am fost să îl vedem pe locul I pe podium, la categoria sa, pe antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, în urma parcurgerii cursei de 10,5 kilometri. Cei mai rapizi sportivi la proba de semimaraton, 21 kilometri, la nivelul 1 masculin, au fost Andrei Cucolea, Daniel Stroescu și Robert Boroi, iar la nivelul 1 feminin au fost alergătoarele  Iuliana Stroescu și Ilinca Maria Tempeanu.

   Momentele frumoase trăite de pasionații de mișcare în acest weekend au fost surprinse în mii de fotografii, realizate atât la zona de Start/Finish, cât și pe traseele de concurs din pădurea Cernica-Pantelimon, care vor fi publicate în albume pe paginile Facebook Riders Club și RUNFEST. Detalii despre următoarele evenimentele de ciclism și alergare veți găsi pe site-urile www.ridersclub.ro și www.runfest.ro.

   Cei care vor să se bucure în continuare de atmosfera frumoasă de sport și relaxare oferită de echipa MPG, dar și cei care vor să descopere bucuria mișcării în aer liber, se pot înscrie deja la următoarele evenimente din calendar: Gabriela Szabo RUNFEST, un concurs de alergare cu participare gratuită, care se va desfășura pe 7 mai, în localitatea Bistrița, și La Broaște, o competiție de ciclism foarte populară, care va avea loc pe 28 mai, în pădurea Căldărușani.

Vrei sa comentezi?