Deschiderea Anului Cercetasesc 2015

   700 de cercetași din București din cadrul Organizației Naționale “Cercetașii României” vor sărbători „Deschiderea Anului Cercetășesc 2015-2016” sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 10.00, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

   De îndată ce vor trece pragul Muzeului Național al Satului, tărâmuri de poveste urmează a li se arăta cercetașilor bucureșteni, descoperind că “A fost o dată” nu este doar începutul unei povești. Ogrăzile și aleile vor deveni tărâmuri magice educaționale, unde joaca și bucuria își vor da mâna. „Codrul de Aramă”, “Tărâmul Speranței”, “Tărâmul de unde Ploaia Vine” și “Valea Zmeilor” sunt tărâmurile unde nu pot intra decât cu un talisman special și unde ei vor fi provocați să își demonstreze aptitudinile și abilitățile de cercetaș. Între orele 10:00 și 14:00, muzeul va forfoti de entuziasm, iar când toate provocările vor fi trecute cu bine, cercetașii vor descoperi că povestea merge mai departe și vor striga într-un glas “Gata oricând!”

   Veniți să descoperiți frumusețea celei mai mari mișcări de tineret de pe glob și totodată să aflați cum prin educație și implicare lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o! Alături de cercetași, la acest eveniment vor fi prezenți prieteni de încredere, vechi susținători ai mișcării Scout în România.

   Organizația Națională “Cercetașii României” este membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout. Misiunea Cercetășiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate. Cercetășia este cea mai mare organizație mondială educativă de tineret, care, de peste 100 de ani, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sutelor de milioane de oameni care au respectat Promisiunea Cercetașului.

Vrei sa comentezi?