plagiat

Cei care plagiază ar putea ajunge direct în închisoare. O inițiativă în acest sens vine din partea senatorului independent Valeriu Todirașcu.

Plagiatorii ar putea rămâne în spatele gratiilor până la 12 ani și ar fi sancționați cu retragerea titlului obținut în mod fraudulos.

„Furtul intelectual se exersează, din păcate, încă din școala primară când copiii prezintă, la școală, referate realizate prin metoda copy-paste de pe internet”, spune Valeriu Todirașcu.

Parlamentarul vrea ca obținerea unei diplome sau a unui titlu prin prezentarea ca originală a unei lucrări, fără a face trimitere la sursele originale să fie sancționată de codul penal. 

Cel mai mare scandal de plagiat în care a fost implicat un politician îl are în prim-plan pe Victor Ponta.  De atunci, s-au dat mai multe verdicte. Comisia de Etică a Universității București stabilise că Ponta plagiase o treime din teza de doctorat, însă în martie 2013 Ministerul Educației a decis că Ponta nu a plagiat.

Inițiativa ce pedepsește plagiatul a fost depusă de senatorul Valeriu Todirașcu la Senat, în calitate de prim for sesizat.

Vrei sa comentezi?