FOTO_RECTORAT

   Universitatea Politehnica din București este cea mai bine clasată universitate din România în topul University Ranking by Academic Performance (URAP), ocupând poziția 621 în clasamentul internațional.

   Alte universități din România care au reușit să intre în clasificare sunt: Universitatea Bobeș-Bolyai (690) și Universitatea din București (726), informează Mediafax. 

De altfel, Politehnica a înregistrat și cel mai bun ritm de creștere la nivel european în topul URAP, urcând 764 de poziții doar în ultimii cinci ani.

   Clasamentul URAP se bazează exclusiv pe datele culese din bazele de date internaționale (Web of Science, Scopus și Google Scholar). Topul URAP apelează atât la indicatori cantitativi (productivitatea științifică exprimată prin numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), dar și la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor științifice în comunitatea internațională precum și colaborările științifice de nivel internațional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate.

Vrei sa comentezi?