Elevi-clasa-I

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut duminică o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii generali adjuncți, dedicată evaluării pregătirilor începutului de an școlar, printre subiectele abordate numărându-se normarea personalului din învățământul preuniversitar, încadrarea personalului didactic calificat pe posturile vacante, stadiul distribuirii manualelor în școli și starea infrastructurii școlare.

   Ministrul le-a comunicat celor prezenți că aplicarea prevederilor ordinului privind introducerea noilor criterii de normare se va amâna până la 1 ianuarie 2016.

   „Existența acestui ordin este o solicitare imperativă a Curții de Conturi și are la bază inclusiv dinamica populației școlare. Având în vedere faptul că, deși a fost negociat o bună perioadă de timp cu sindicatele, fiind prezentat și inspectoratelor școlare, există încă o serie de aspecte incorect percepute la nivelul tuturor județelor, aplicarea acestui ordin se va amâna pentru data de 1 ianuarie 2016, tocmai pentru a nu afecta activitatea grădinițelor, învățământului special sau al învățământului profesional”, a declarat ministrul Educației.

Vrei sa comentezi?