universitatea_babes_bolyai_ubb_cluj_napoca_98882200

   Universitatea Babeș-Bolyai a reușit performanța de a se clasa pe un loc cuprins în intervalul 501-600 al topului The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016. Este singura Universitate din România situată pe această poziție, alte trei fiind  clasate pe pozițiile 601-800.

   Este vorba de universitățile „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara (în această ordine) scrie clujcapitala.ro.

   Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016 utilizează în analiză 13 criterii, cele mai importante fiind grupate în jurul a cinci indicatori principali: calitatea procesului de predare (mediul de învățare), cercetare (numărul și prestigiul publicațiilor), citările (factorul de impact), perspectiva internațională (personal, studenți și cercetare), relația cu mediul de afaceri (transferul de cunoștințe).

   ,,Cu toate că, uneori, apar critici la adresa acestor clasamente, ele sunt, însă, până la urmă, singurele care pot oferi o imagine asupra locului și rolului universităților în lume. Clasarea Universității Babeș-Bolyai în topul mondial al primelor 600 de universități, reprezintă un loc mai mult decât onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică, de studiu, respectiv cercetare. De asemenea, sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare și mai bună a universității noastre”, declară Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

Vrei sa comentezi?