remus-pricopie-si-victor-ponta

   Premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educației, Remus Pricopie, pentru a rezolva situația manualelor școlare până săptămâna viitoare.

   Mesajul i-a fost transmis ministrului în ședința de miercuri a Guvernului. Astfel, în lipsa unei soluții rapide, există posibilitatea ca Remus Pricopie să fie demis

   Șeful Executivului a declarat că elevii vor învăța în continuare după manuale vechi dacă toate contestațiile depuse la licitația organizată de Ministerul Educației nu vor fi soluționate rapid. Pe de altă parte, Victor Ponta a arătat că varianta ca elevii să nu aibă deloc manuale nici peste două săptămâni este inacceptabilă.

   Vă reamintim, din anul școlar 2014-2015, elevii claselor I și a II-a ar fi urmat să învețe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală. Pentru realizarea acestora, Ministerul Educației a organizat o licitație, care a fost însă contestată de unele edituri.

   Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis, pe 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitației pentru realizarea manualelor școlare, după ce trei contestații au fost admise, șase admise în parte și două respinse.

Vrei sa comentezi?