coimbra copy   Cel mai vechi și unul dintre cele mai puternice grupuri de universități europene sărbătorește la Iași 30 de ani de la fondarea sa. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași va găzdui, în perioada 26-27 octombrie 2015, primul seminar de înalt nivel dedicat politicilor în educație organizat de Grupul Coimbra sub titlul „O tradiție a inovării”. Seminarul va marca și împlinirea a 30 de ani de la înființarea Grupului Coimbra.

   Sunt așteptați peste 30 de invitați din 18 universități și 16 țări – rectori, prorectori și profesori la universități precum Trinity College Dublin (Irlanda), Poitiers (Franța), Edinburgh (Regatul Unit), Gottingen (Germania), Leiden si Groningen (Olanda), Uppsala (Suedia), Aarhus (Danemarca), Bergen (Norvegia), Granada și Salamanca (Spania), Padova (Italia), Louvain (Belgia). Experți de prim rang în domeniul educației vor prezenta 8 conferințe în cadrul seminarului. De asemenea, doamna Margaret Waters, director adjunct în cadrul Unității pentru Politici de Învățământ Superior din cadrul Directoratului General pentru Educație și Cultură al Comisiei Europene va vorbi, în deschiderea lucrărilor, despre politicile Uniunii Europene de sprijinire a modernizării învățământului superior.

   Lucrările seminarului Grupului Coimbra vor începe luni la ora 9.00 în Aula Magna Mihai Eminescu a Universității. Temele conferințelor includ: etica și educația, importanța leadership-ului pentru predare și învățare, educația matematică, educarea competențelor medicale de la novice la expert, o posibilă foaie de parcurs a digitalizării în universități până în 2025, plurilingvismul în învățământul superior.

   Miercuri, 27 octombrie, va avea loc și o sesiune specială dedicată coordonatorilor studiilor de traducere și interpretariat din universități europene.

   Întâlnirea de la Iași continuă seria – începută în 2014 – a seminariilor anuale de înalt nivel ale Grupului Coimbra dedicate alternativ cercetării știintifice și educației; acesta este primul dedicat educației.

Vrei sa comentezi?