urban-eye-film-festival

   În perioada 13-16 noiembrie 2014, la Cinema Elvira Popescu, va avea loc prima ediție a festivalului de film UrbanEye.

   Evenimentul promovează discuția despre arhitectura și viața urbană prin intermediul filmului.

   Ediția de anul acesta aduce pentru cinefili și pasionați de mediul în care trăiesc, patru zile de proiecții de film însoțite de ateliere, dezbateri și evenimente pentru copii.

   De asemenea, festivalul este o ocazie unică de a vedea o serie de filme în premieră în România.

   Deschiderea festivalului îi aduce la București, pentru prima dată, pe Jord den Hollander (arhitect și regizor) directorul Festivalului de Film de Arhitectură din Rotterdam – primul și cel mai mare festival de gen din lume, pe Sofia Mourato, directoarea Festivalului de Film de Arhitectură de la Lisabona și pe Anja Schlamann,fotograf de arhitectură din Germania, cea care va coordona workshopul de fotografie din cadrul festivalului.

   Proiectul își propune să devină o platformă de interacțiune între domeniile care influențează viața în oraș prin discuții despre: cum se transformă orașul tău, cum să înțelegi schimbările subtile, cum și dacă le poți opri, ce înseamnă locuire și criza locuințelor, rolul fotografiei pentru arhitectură, și invers.

   Toate aceste subiecte vor fi aduse în discuția publicului în serile de festival, în spațiile Institutului Francez din București.

Vrei sa comentezi?