Insula Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare, se pregătește de inaugurarea primului muzeu subacvatic de sculptură dinEuropa.

   Muzeul Atlantic a fost proiectat de artistul britanic Jason deCaire Taylor la o adâncime de aproximativ 15 metri în ocean și conține statuete sculptate de el, întruchipând refugiați sau turiști care, prinși în mrejele oceanului, devin, treptat, parte din acesta, precizează publicația The Guardian.

muzeul-Atlantic-5

   Unul dintre obiectivele inaugurării unui astfel de muzeu este acela a scoate în evidență relația dintre om și natură, relevând în maniera unică fundul oceanului, așa cum nu a mai fost prezentat până acum în Europa.
Printre operele expuse în Muzeul Atlantic se găsește “The Raft of Lampedusa”, sculptură inspirată din tabloul “The Raft of Medusa”, al lui Géricault.

muzeul-Atlantic-2

   O statuetă reprezentând un om acoperit de cactuși a fost creată pentru a aduce un omagiu florei și faunei din Insulele Canare.

muzeul-Atlantic-3

   Rubicon, o altă atracție a muzeului, este reprezentată de un grup de figurine care pare că se află în mers, în timp ce se uită la telefoanele mobile, fără a fi atenți la ceea ce se află în jurul lor. Această operă se dorește a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește schimbările climatice din întreaga lume.

muzeul-Atlantic-4

   Jason deCaire Taylor este sculptor și fotograf, proiectând alte două astfel de muzee, unul în, Mexic și unul în Grenada, în Marea Caraibelor, acesta din urmă fiind  listat de National Geographic drept una dintre cele 25 de minuni ale lumii.

Jason-deCaire-Taylor1

   Se estimează că întregul cost al Muzeului Acvatic din Canare va ajunge la aproximativ 700.000 de euro.

   Preluare europafm.ro

Vrei sa comentezi?