Cine se pregătește să devină liceean, va avea parte de un super eveniment în perioada 23-24 mai. E vorba de Târgul de Licee București Online, o idee de la tineri pentru tineri.

Întâlnirea online dintre liceenii de azi și liceenii de mâine, are loc pe aplicația Discord. Așadar este musai să îți instalezi aplicația în cazul în care nu o ai deja 🙂

Târgul este în acest moment singura inițiativă din România care le oferă elevilor de clasa a 8-a prilejul de a se informa direct de la actualii liceeni.

Cei de-a 8-a vor beneficia de informații statistice cu privire la mediile de intrare din anii anteriori, rezultatele obținute la BAC și vor avea ocazia să adreseze întrebări și să descopere o față a liceelor prin ochii actualilor liceeni.

Ideea proiectului aparține unei liceene din Colegiul Național Gheorghe Lazăr și s-a născut cu o întrebare aruncată în mediul online, „Vi se pare interesantă ideea unui târg de licee online?”.

Efectul a fost:
– peste 6000 de accesări a paginii de instagram în mai puțin de 48 de ore de la înființarea acesteia;
– peste 1000 de urmăritori ai aceleiași pagini;
– peste 300 de elevi doritori să își reprezinte liceul.

De aici, a mai fost doar un pas până când Alexia Chiriță, împreună cu echipa sa, formată din Cosmin Vișan, Carina Gungor, Anca Dubălaru din Colegiul Național Mihai Viteazu și Iris Grigoraș și Maria Bozga din Colegiul Național Gheorghe Lazăr au pus la punct detallile proiectului.

Au împărțit rolurile: Cosmin s-a ocupat de partea tehnică, Carina de contactarea elevilor interesați, Anca s-a ocupat de partea de design, Maria a elaborat strategia proiectului, Iris a contribuit cu idei geniale, iar Alexia a coordonat întregul proiect.

Informații despre eveniment le puteți accesa pe pagina de Instagram a proiectului, @targlicee.online.

Elevii interesați trebuie să completeze un formular AICI!

Vrei sa comentezi?