Probele orale de la BAC vor fi anulate! Guvernul a modificat joi legislația din educație. Măsura a fost luată pentru a proteja profesorii și elevii, în contextul pandemiei de coronavirus.

Probele de competențe ar urma să fie echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există.

Probele de competențe sunt următoarele:

9 – 10 iunie 2020 – Competențe lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A

11 – 12 iunie 2020 Competențe lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B

15 – 17 iunie 2020 Competențe digitale – proba D

18 – 19 iunie 2020Competențe lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

Aceste probe ar fi trebuit susținute începând de pe 9 iunie, conform calendarului stabilit anul trecut de Ministerul Educației.

La aceste probe, elevii nu primesc note sau calificativ admis/respins. Rezultatele sunt exprimate prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător unei grile aprobate la nivel naţional.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit măsurile care trebuie luate în şcolile unde se vor ţine cursurile de pregătire pentru examenele finale.

Astfel, la intrarea în şcoală, atât elevilor, profesorilor, cât şi cadrelor nedidactice li se va lua temperatura. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade. Tot la intrarea în școli vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie.

Vrei sa comentezi?