Mother and daughter playing with finger toys

Romanian Angel Appeal a înaintat Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților o propunere pentru reglementarea și organizarea ocupațiilor de bonă și babysitter.

Un babisytter este o persoana acreditată care poate acorda servicii de îngrijire și supraveghere la domiciliul copilului.  În timp ce o bonă ar putea să asigure aceleași servicii atât la domiciliul copilului, cât și la cel propriu.

Potrivit actului normativ, o bonă ar putea să ofere simultan, la domiciliul său, servicii pentru cel mult șase copii de peste șase ani.

Reprezentanții Romanian Angel Appeal au precizat că, în România, există deja o rețea de aproximativ de 2.000 de persoane calificate în meseria de bonă sau babysitter.

Aceștia susțin că reglementarea acestor ocupații ar aduce beneficii atât familiilor cu copii mici, care ar avea garanția că de copii lor se vor ocupa persoane pregătite și testate psihologic anterior începerii activității, cât și femeilor șomere, care cu greu reușesc să-și găsească de muncă în România.  Dar și bugetului de stat, prin faptul că aceste persoane nu vor mai lucra la negru, așa cum se întâmplă în 90% din cazuri, în prezent.

Vrei sa comentezi?