cursuri- gratuite- pentru- profesori

Profesorii care doresc să învețe cum să predea elevilor un opțional despre antreprenoriat și opțiuni de carieră se pot înscrie în luna martie la un curs special gândit de către Junior Achievement Romania, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Cursurile sunt disponibile pe cinci categorii educaționale: antreprenoriat și afaceri, profesie și carieră, etică și responsabilitate, finanțe și servicii financiare, sănătate și viață activă, valabile pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Cursurile și suportul material pentru cadrele didactice sunt gratuite.

Profesorii beneficiază de materiale la clasă precum manuale pentru profesor, cât și pentru elevi, materiale auxiliare, training și consultanță la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului și certificate care atestă că au participat la program.

 În plus, profesorii au oportunitatea de a primi în vizită consultanți voluntari din companii și instituții partenere.

Termenul limită pentru înscrierile la cursurile pentru opționale este 1 aprilie 2013, în limita locurilor disponibile. Din luna august, cadrele didactice se pot înscrie și la cursuri la care învață metode alternative de susținere a orelor de dirigenție, consiliere sau de activitate extarașcolară.

În acest an școlar, 2.900 de cadre didactice și peste 150.000 de elevi din 390 de localități beneficiază în mod gratuit de aceste programe, implementate în parteneriat cu Ministerul Educației. În total, peste 1.000 de instituții de învățământ participă, din 2003, în aceste programe.

Vrei sa comentezi?