ECDL organizează în perioada 9-22 noiembrie 2020, concursul internaţional BEBRAS. Acesta îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.

Elevii își pot testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare. Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL Computing (Python).

Concursul se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acestă competiție este gratuită pentru toţi elevii și se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Înscrierile profesorilor se pot face online pe pagina concurs.bebras.ro/admin/ în perioada 5-11 octombrie, urmând ca elevii să se înscrie în perioada 19-25 octombrie.

Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS în perioada 9-22 noiembrie, în acelaşi timp cu tineri din peste 50 de ţări din întreaga lume.

Până acum, au participat peste 57.000 de elevi din toată țara la ediţiile anterioare BEBRAS Romania.

Informaţii despre competiție sunt disponibile pe bebras.ro.

Vrei sa comentezi?