profesorii-chemati-sa-evalueze-manualele-digitale

    Profesorii sunt chemați să evalueze proiectele de manuale digitale. E vorba de cărțile pentru învățământul primar, pentru anul școlar 2014-2015.

    Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, procesul de selecție a candidaților se va desfășura în perioada 28 martie – 6 mai.

  • Între 28 martie și  28 aprilie, va avea loc înscrierea candidaților printr-o aplicație ce va fi disponibilă începând cu data de 28 martie, ora 9.00, până pe 28 aprilie, ora 24.00.
  • Între  29 și 30 aprilie va avea loc selecția candidaților
  • Între 30 aprilie și 6 mai vor fi anunțate rezultatele selecției, individual, doar pentru candidații selectați.

   Din grupurile de evaluare pot face parte profesori din învățământul preuniversitar, care activează la catedră. Vor avea însă prioritate cadrele didactice cu gradul didactic I sau II, care au absolvit cursuri specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale  școlare, de abilitare curriculară și care au titlul științific de doctor în domeniul precizat sau au absolvit un masterat, un curs postuniversitar în domeniul științelor educației.

   Fiecare persoană își va putea depune candidatura doar pentru o singură disciplină și va trebui să menționeze explicit care este aceasta. Mai exact, limba română, limba maternă, matematică și explorarea mediului, limba modernă sau religie.

   Alegerea componenților grupurilor de lucru și comunicarea rezultatelor se vor desfășura exclusiv on-line, pe platforma rocnee.eu, subsecțiunea Apeluri.

Vrei sa comentezi?