Pentru că noul an școlar aduce scenarii online și hibrid de funcționare a predării la clasă, cadrele didactice din România se specializează activ zilele acestea în abilități de predare online avansate, în cadrul programului Profesor în Online dezvoltat de Digital Nation.

Pe parcursul a 3 săptămâni de curs online, profesorii sunt instruiți în folosirea instrumentelor digitale necesare pentru a susține ore în oricare dintre cele 3 scenarii de predare: clasic, online și hibrid.

Profesorii vor avea avea ocazia să testeze: Google Classroom (clasa virtuală cu gestionarea elevilor, catalog, teste grilă etc.) și Google Apps, precum și Microsoft Teams, Zoom, Jamboard si Kahoot.

Prima serie a programului Profesor în Online este deja în curs de desfășurare cu sute de cursanți, iar alte două noi serii sunt programate pentru lunile octombrie și noiembrie. Înscrierile sunt deschise până pe 24 septembrie, pe site-ul digitalnation.ro, în limita locurilor disponibile.

Programul presupune 64 de ore de formare activă în mediul online pe parcursul a 20 zile, cu un orar flexibil de 4 ore pe zi și costă 275 lei/profesor.

De asemenea, absolvenții programului vor primi și un atestat profesional certificat de Ministerul Educației, în valoare de 16 credite profesionale transferabile (CPT) necesare la dosarul de formare continuă a personalului
didactic.

Mai multe detalii despre burse găsești pe site-ul digitalnation.ro

Vrei sa comentezi?